desktop_focus-beroeps-academie

De opdracht

Ondersteun Stichting ECP bij het bedenken van een online platform waarop de belangrijkste speerpunten van het programma “dutch digital delta” van het Ministerie van Economische Zaken gepresenteerd worden. Zorg er voor dat dit online platform altijd en overal toegankelijk is en dat de site voldoet aan de webrichtlijnen van de overheid.

www.dutchdigitaldelta.nl

Bekijk de website

HET BEPALEN Van de scope

Making Things Happen Sessie


Bij aanvang van het project bestond er nog geen heldere scope voor ons. Stichting ECP had samen met het Ministerie van Economische Zaken al een aantal ideeën opgesteld maar er ontbraken nog een aantal zaken als kerntaken en functionaliteiten.

Om synergie te bereiken organiseerden we een Making Things Happen Sessie met de stakeholders van dutch digital delta. Gezamenlijk bepaalden we de Must Haves, Should Haves en Could Haves. Met de resultaten van de sessie begonnen we met interactieve wireframes die het concept interactief maakten.

aan de slag met de huisstijl

Een uniek ontwerp met vaste elementen


De huisstijl van dutch digital delta was voor ons het startpunt van het visueel ontwerp. We hebben de verschillende kleuren gebruikt als bewegwijzering voor de gebruiker. Daarnaast hebben we het grid op meerdere plekken laten terugkomen waardoor een herkenbaar beeld ontstaat.

Overzichtelijke landingspages

Ieder speerpunt van dutch digital delta heeft zijn eigen landingspage waarop alle informatie over het onderwerp te vinden is. De handige sidebar stelt direct downloads, contactpersonen en andere nuttige content beschikbaar. Iedere landingspage bevat een onderdeel met belangrijke websites, dit overzicht is verdeeld in de onderwerpen GET, FIND, COLLABORATE, de belangrijkste  doelstellingen van dutch digital delta.

RESPONSIVE

Toegankelijkheid op alle devices is een must


Onze websites en webshops zijn altijd responsive. Dit betekent dat ze altijd en overal toegankelijk zijn. De klant is immers koning, dus die bepaalt welke browser en apparaat er gebruikt wordt en welk apparaat. De website past zich automatisch aan naarmate het scherm van formaat verandert en zorgt zo ten alle tijden voor een goede user experience.

WEBRICHTLIJNEN

Toegankelijkheidseisen vanuit de overheid


Iedere overheidswebsite moet toegankelijk zijn. Om deze toegankelijkheid te waarborgen heeft de overheid de webrichtlijnen opgesteld. De website van dutch digital delta voldoet aan de levels A en AA, dit betekent dat de website bij oplevering op 50 verschillende onderdelen gecontroleerd is.

webrichtlijnen

Interesse in samenwerking?

Ben je communicatie- of marketing manager en ben je benieuwd wat Bubblefish voor jouw organisatie of ministerie zou kunnen betekenen? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

VOLGENDE CASE

VAN DEN ASSEM

cta_white