De opdracht

Ontwikkel een responsive website waar gebruikersgemak en eenvoud bijdragen aan een optimale user experience welke gaat bijdragen aan meer conversie. Een van de belangrijkste kerntaken is prospects de mogelijkheid te bieden om snel en eenvoudig hun nieuwe leaseauto samen te stellen en direct een offerte aan te vragen.

Projectdetails

Looptijd:
3 maanden
Categorie:
Redesign, webdevelopment, strategie, onderhoud en webhosting
Branche:
Automotive
CMS:
Wordpress
URL:

Het redesign

Voordat wij beginnen met een redesign analyseren we zoveel mogelijk data en het bezoekersgedrag. Dit doen we o.a. met behulp van HotJar en Google Analytics. De navigatiestructuur van de oude website was verwarrend en zorgde er voor dat de bezoeker in de hoeveelheid content verdwaalde en al snel de site verliet, dit was terug te zien in het hoge bounce percentage. Hierdoor werd de lease calculator niet goed gevonden en dus ook minder gebruikt. Deze calculator heeft in het nieuwe ontwerp een prominente plek gekregen welke direct zichtbaar is wanneer de bezoeker op de homepage komt. Daarnaast hebben we de gehele sitestructuur opnieuw ontworpen, benoemd en met de stakeholders getest op o.a. de gebruiksvriendelijkheid.

Stijlupdate
Een frisse uitstraling voor de nieuwe website

Om het redesign van de website te ondersteunen, hebben we de stijlelementen van de oude website een update gegeven. De kleurstelling van de huisstijl zijn gewijzigd en daarnaast hebben we een nieuw font toegepast welke goed past bij de moderne uitstraling van Rijnmond Lease.

Koppeling Autodisk

Het aanbod van leaseauto’s van leaseprijsonline.nl wordt gefaciliteerd door Autodisk. Autodisk is een tool die dynamische autodata ophaalt door middel van een plugin of API. Dit wordt aangeleverd met een standaard interface en stijlelementen, hierna is het aan de webdesigners en webdevelopers om dit uit te breiden en te laten aansluiten op de coporate identity. In deze online prijscalculator worden alle beschikbare merken en modellen getoond.

Bubblefish heeft de standaard Autodisk koppeling een compleet nieuwe look and feel gegeven waardoor dit aansluit bij de rest van de website en waar mogelijk hebben wij usability verbeteringen aangebracht. Bijvoorbeeld door het keuze menu links te publiceren in plaats van aan de rechterkant bij de oude website. Vanuit de gedragsanalyse zagen we dat er erg weinig geklikt werd.

Original Image
Modified Image
Klantbeoordelingen
Live API koppeling met de laatste reviews

Via klantenvertellen.nl worden er reviews van klanten opgehaald. Zij bieden een publcatie- en beoordelingstool waarbij klanten reviews kunnen achterlaten. Via een API koppeling hebben we deze data live op de website kunnen importeren. Bij elke nieuwe review wordt dit dus automatisch aangepast en blijft de beoordeling score up to date. Tevens laat Google in een searchresult het aantal sterren zien waardoor de kans op een click aanzienlijk vergroot wordt.

Maatwerk copywriting
Seo friendly teksten voor de bezoeker

In samenwerking met Harold Joels is er nieuwe content geschreven voor leaseprijsonline.nl – Door middel van een aantal interviews en intakegesprekken met heeft Harold teksten geschreven voor alle detailpagina’s op de website. Hierdoor wordt de informatie op een pagina duidelijk overgebracht naar de bezoeker en weten ze snel waar ze naar op zoek zijn.

“Bubblefish werkt snel en denkt mee om zo het beste resultaat te bereiken. Wij zijn erg tevreden en bevelen de diensten van Bubblefish dan ook graag aan!”

kevin2-200x200
Kevin Kooij – Manager Rijnmondlease

Interesse in samenwerking?

Ben je benieuwd wat Bubblefish voor jouw organisatie zou kunnen betekenen? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk ook eens